Pre nekoliko godina sam imala farmerke koje sam nosila toliko da su se iskrzale između nogu. U njima sam se osećala toliko prijatno da nisam mogla da ih bacim. Nisam mogla da ih zakrpim jer su u svom sastavu imale dosta streča. A pošto sam imala želju da imam teksas suknju odlučila sam da od farmerki napravim suknju.I dalje je nosim, prosto je obožavam. Emocije su čudo.

Pošto sam prepravku radila davno ne mogu vam predstaviti sve korake kako sam to uradila, ali ću pokušati rečima da objasnim.

Na slici suknje sam rozom bojom obeležila kako sam isekla farmerke. Gornji deo farmerki sam obeležila sa slovom a, sa b sam obeležila klin koji sam iskrojila od dela koji je ostao kada sam isekla  gornji deo farmerki i donji deo nogavica koji sam obeležila sa c.

prednja strana suknje                                                                                                           zadnja strana suknje

Nogavice su bile dovoljno široke tako da sam iskoristila porub samo sam oparala unutrašnju stranu dela c. Sastavila sam gornji deo (a) sa nogavicama (c). Ubacila sam napred i pozadi klinove (b) i dobila sam ovakvu suknju.

Ako vam sve ovo nije dovoljno jasno ili vam se ovakav model ne dopada predlažem da pogledate još neke ideje.

Ovde vam je prikazan način izrade dugačke suknje i potrebna su vam dva para farmerki. Prikazano je u deset slika i ispod svake slike imate tekst i objašnjenje na engleskom. Mada su slike dovoljne.

Za kraću varijantu suknje možete pogledati ovde. Prikazano je na dve stranice, na prvoj stranici vam je prikazano 12 koraka a na drugoj još 14.

Možete da koristite neki drugi materijala za klinove. Ako ne želite da ubacujete klinove pogledajte ovaj predlog.

Ovakvu prepravku možete uraditi i sa nekim drugim pantalonama, nije obavezno da to budu farmerke.